Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για μία ακόμη χρονιά, η έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στην Αίθουσα Allatini - Dassault, του Γαλλικού Ινστιτούτου. Πλήθος κόσμου μάς τίμησε με την παρουσία του και θαύμασε τα όμορφα έργα των παιδιών, που με δημιουργικότητα, αγάπη για την τέχνη αλλά και για το σχολείο τους, φιλοτέχνησαν.
Κάθε τάξη ασχολήθηκε με διαφορετικούς καλλιτέχνες, παρατηρώντας την τεχνική τους, μαθαίνοντας για την πορεία τους και λαμβάνοντας αφορμή από το έργο τους, ώστε να δημιουργήσουν με τη σειρά τους τα δικά τους έργα.
Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου γνώρισαν τον ζωγράφο της Αναγέννησης Giuseppe Arcimboldo και την ιδιαίτερη τεχνική του, για να δημιουργεί ανθρώπινα πορτρέτα με την χρήση φρούτων και λαχανικών ως ανθρώπινων χαρακτηριστικών. Κάθε μαθητής, αφού μελέτησε τα έργα του Arcimboldo, επέλεξε τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσει, ώστε να δημιουργήσει το δικό του πολύχρωμο πορτρέτο.
Οι μαθητές των Προπηνίων ήρθαν σε επαφή με το έργο του Henri Matisse και πιο συγκεκριμένα της περιόδου που εμπνεόταν από τα collage, για να δημιουργεί έργα με απλά μοτίβα. Έτσι οι μικροί καλλιτέχνες, αφού μελέτησαν τα σχέδια, τα σχήματα και τις φόρμες από τα έργα του Henri Matisse, δημιούργησαν τα δικά τους έργα με έντονα χρώματα και ελεύθερα σχήματα.
Οι μαθητές του Δημοτικού είχαν ως βασικό θέμα την ελληνική τοπιογραφία. Αρχικά, γνώρισαν τα βασικά χαρακτηριστικά της ζωγραφικής τοπίου, ενώ, στη συνέχεια, διδάχθηκαν τον βασικό διαχωρισμό φυσικού και αστικού τοπίου. Τέλος, κάθε τάξη μελέτησε το έργο ενός έλληνα ζωγράφου που ασχοληθηκε με την τοπιογραφία. Έτσι, τα παιδιά γνώρισαν τα σχηματοποιημένα τοπία του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, δημιούργησαν τα δικά τους λυρικά τοπία, όπως ο Κωνσταντίνος Παρθένης, αλλά και τοπία με δυνατά και καθαρά χρώματα, όπως ο Κωνσταντίνος Μαλέας. Δημιούργησαν έργα με μεταϊμπρεσιονιστικά στοιχεία, όπως ο Σπύρος Παπαλουκάς και, τέλος, γνώρισαν το προσωπικό εξπρεσιονιστικό ύφος του Παναγιώτη Τέτση.
Οι μικροί καλλιτέχνες του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» παρουσίασαν πανέμορφα έργα, τα οποία διατέθηκαν σε γονείς και φίλους του Κολεγίου. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για το Art Bazaar του 2025!