Register

User Registration

A+ A A-

Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (HR, Human Resources)

 
Από τον Σεπτέμβριο του 2022, η Διοίκηση του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» ξεκίνησε τη λειτουργία του τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (HR, Human Resources), με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου αλλά και την καλύτερη και πιο αποτελεσματική διαχείριση του προσωπικού. Η Υπεύθυνη του Τμήματος, κ. Σμαρώ Αγαγιώτου, απαντά σε σημαντικές ερωτήσεις, για την καλύτερη και πιο ουσιαστική κατανόηση τόσο του ρόλου της αλλά και των ευθυνών του τμήματός της. 
 

 

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τις σπουδές σας και την επαγγελματική σας πορεία;

 
Ξεκίνησα τις σπουδές μου με γνώμονα τον άνθρωπο, πριν από περίπου 20 χρόνια. Το 2008 έλαβα πτυχίο Bsc Κοινωνιολόγου και, στη συνέχεια, το 2011, ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στη Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Πρόσφατα, ολοκλήρωσα τις διδακτορικές σπουδές μου στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων. Παράλληλα, είμαι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ, καθώς και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ενώ έχω παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων για κοινωνικά, εκπαιδευτικά και διοικητικά ζητήματα. 
 
Κατά την ακαδημαϊκή μου πορεία, έχω συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και έχω αρθρογραφήσει σε επιστημονικά περιοδικά για θέματα σχετικά με την ανάπτυξη του προσωπικού, την εργασιακή ευημερία και την απασχόληση. 
 
Η εργασιακή μου πορεία άρχισε με την απασχόλησή μου ως Κοινωνιολόγου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Κατόπιν, εργάστηκα στο Κέντρο Α.με.Α. «Ο Σωτήρ», στη θέση της Υπεύθυνης Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών. Στη συνέχεια, απασχολήθηκα ως κοινωνιολόγος εκπαιδευτικός Β’ βάθμιας εκπαίδευσης στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», όπου και συνεχίζω να εργάζομαι, πλέον από τη θέση της Υπεύθυνης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. 
 

Μπορείτε να μας περιγράψετε τη δουλειά του Υπεύθυνου Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού;

 
Ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού ασχολείται με τη διαχείριση του πλήρους κύκλου ζωής των εργαζόμενων της επιχείρησης, δηλαδή τον προγραμματισμό και τη στελέχωση, την εκπαίδευση και ανάπτυξη, τη διαχείριση της απόδοσης, τη διαχείριση αμοιβών και παροχών, τις εργασιακές σχέσεις και την εργασιακή ευημερία, καθώς και τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας στον χώρο της εργασίας. Η θέση αυτή είναι σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα ενός οργανισμού, καθώς η προώθηση των εταιρικών αξιών και η διαμόρφωση μιας θετικής κουλτούρας είναι μια ζωτικής σημασίας πτυχή των αρμοδιοτήτων του Υπεύθυνου Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. 
 

Ποια είναι τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητές σας στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»;

 
Ανάμεσα στα καθήκοντα του Υπεύθυνου Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού συγκαταλέγονται: η διαχείριση της στελέχωσης του Κολεγίου, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών προσέλκυσης, επιλογής και πρόσληψης του προσωπικού, ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η υλοποίηση δράσεων εκπαίδευσης και ανάπτυξης του εκπαιδευτικού και του διοικητικού προσωπικού, η επίλυση συγκρούσεων και η διαχείριση εργασιακών σχέσεων, η διαχείριση αμοιβών και παροχών, η διεξαγωγή ανασκοπήσεων σχετικών με την απόδοση και τις αμοιβές του προσωπικού, η ανάλυση τάσεων παροχών, ο σχεδιασμός και η εφαρμογή των στρατηγικών διατήρησης των εργαζομένων του Κολεγίου, η διαχείριση Υγιεινής και Ασφάλειας, η διασφάλιση της ορθής εφαρμογής των πολιτικών διοίκησης ανθρώπινων πόρων, η συνεργασία με τη Διοίκηση για την ευθυγράμμιση των στόχων της Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων με τη φιλοσοφία και τους βασικούς σκοπούς του Κολεγίου και ο διαρκής έλεγχος και η διατήρηση των συστημάτων και των διαδικασιών της Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων.
 

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού το προσωπικό του Κολεγίου μας;

 
Ως γνωστό, στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» βρίσκεται ο άνθρωπος. Για τον λόγο αυτό, δημιουργήθηκε η θέση του Υπεύθυνου Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου να μπορεί να βοηθήσει τους εργαζόμενους στον σχεδιασμό μιας πορείας προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, προτείνοντας δράσεις για την ανάπτυξη γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων. Επιπλέον, το προσωπικό του Κολεγίου μπορεί να απευθυνθεί στην Υπεύθυνη Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού για οποιοδήποτε ζήτημα εργασιακών σχέσεων μπορεί να προκύψει. Η επίλυση τέτοιου είδους ζητημάτων διέπεται από συγκεκριμένο πρωτόκολλο, το οποίο αποσκοπεί στη διασφάλιση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος για τους εργαζόμενους του Κολεγίου. 
 

Πότε μπορεί το προσωπικό να απευθυνθεί στον Υπεύθυνο Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού;

 
Οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» μπορούν να απευθύνονται στην Υπεύθυνη Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού για οποιοδήποτε ζήτημα τούς απασχολεί. Η Υπεύθυνη Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού μπορεί να δώσει κατευθύνσεις και να λύσει απορίες σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού, τις άδειες και την αμοιβή των εργαζομένων, ενώ είναι πάντα διαθέσιμη για οποιαδήποτε δράση αφορά την εκπαίδευση και κατάρτισή τους. Σε γενικές γραμμές, η Υπεύθυνη Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού ασχολείται με όλα τα ζητήματα της εργασιακής ζωής του προσωπικού του Κολεγίου και αποτελεί ένα πρόσωπο στο οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν να αποταθούν για οποιαδήποτε εργασιακό ζήτημα τούς απασχολεί. 

Logo Delasalle

 

Ελληνογαλλικό Κολέγιο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Τ.Θ. 6,57010 Πεύκα 
Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 633333

Fax: 2310 673348

email: info@delasalle.gr

 

saint paul

 

Ελληνογαλλική Σχολή

"Ο Άγιος Παύλος" 

Χαρ.Τρικούπη 36

Τ.Θ. 185 36 Πειραιάς

Τηλ: 210 45 11 954

Fax: 210 45 37 721

 

email: fec@saintpaul.gr

 

Δημοτικό Σχολείο

"ΔΕΛΑΣΑΛ" 

Κυβέλης 19

Τ.Θ. 174 56 Άλιμος

Τηλ: 210 99 04 010-3

Fax: 210 99 04 014

 

email: delasalle@saintpaul.gr

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ ΣΥΡΟΥ 

Ανδρέα Κάργα 12-14

Τ.Θ. 841 00 Έρμούπολη

Σύρος

Τηλ: 22810 87713

Fax: 22810 82208

 

email: sgschool@otenet.gr

 

 

 

Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Μαρούσι: Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Σχολείο

Τηλ: 210 8020285

e-mail: info_nipio1@ursulines.gr

e-mail: info_dimotiko@ursulines.gr

 

Ν.Ψυχικό: Γυμνάσιο - Γενικό Λύκειο

Τηλ.: 210 6712 228

e-mail: info_gimnasio@ursulines.gr

e-mail: ecole@ursulines.gr

Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ © 2012 | Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Αριστέα Νάστου | Gavern Framework, 2010-11 GavickPro | All rights reserved.